Vložení zboží do košíku
Vložení produktu do košíku selhalo
Značka: Stock Plzeň - Božkov Obsah alkoholu: 38,00% Země původu: Česká republika…
skladem
Značka: Vinné sklepy Valtice, a.s. Země původu: ČR Objem: 1 l
skladem
značka: Don Papa Obsah alkoholu: 40,00% Země původu: Filipíny Objem: 0,7l
skladem
Původ: NikaraguaVýrobce: Perdomo Cigars
vyprodáno
Značka: Baron Hildprand Obsah alkoholu: 40,00% Země původu: Česká republika Objem: 0…
na zakázku
Značka: Jack Daniel´s Distillery Obsah alkoholu: 45,00% Země původu: USA Objem: …
skladem
Značka: Baron Hildprand Obsah alkoholu: 50,00% Země původu: Česká republika Objem…
skladem
Dlabaný nakladaný sýr: 4ks - 190Kč 2ks - 99kč
2 varianty
Slaný výrobek z lázeňského města Luhačovice.
skladem
Korbáček v solném nálevu 50ks
na zakázku
TLAČNÉ PLYNY
POMOCÍ TLAČNÝCH PLYNŮ SE VYTLAČUJE PIVO ZE SUDU NEBO Z TANKU
PODLE JEJICH SLOŽENÍ SE DĚLÍ NA 3 SKUPINY - VZDUCH, OXID UHLIČITÝ, SMĚS OXIDU UHLIČITÉHO A DUSÍKU.
1. Vzduch
Zdrojem je vždy kompresor. Ten musí být vybaven zásadně prachovým filtrem a výstupním odlučovačem aerosolových látek. Vzduch se používá pouze v nepřímém styku s pivem (např. tankové hospodářství).
Vzduch není v Evropské unii doporučován. Je zdrojem značných rizik (oxidace piva, mikrobiální infekce, absorpce ropných látek, ...)
Jako přímý zdroj k tlačení piva ho nedoporučujeme.
2. Oxid uhličitý
Oxid uhličitý je přirozenou součástí piva. Jeho rozpustnost je závislá na skladovací teplotě, délce působení a nastaveném tlaku. Před aplikací CO2 je nutné znát dané podmínky. Nízká teplota a dlouhé působení CO2 (víc jak 1 den) může způsobit přesycení piva.
3. Směsné plyny CO2 a N2
Směsné plyny svými vlastnostmi, nejvíce vyhovují při vytláčení piva ze sudu. Neoxidují pivo, nepřesycují, mikrobiologicky neinfikují. I zde je nutné znát dané skladovací podmínky naraženého sudu. Při vyšší teplotě (nad 20 °C) a delší době naražení (déle než 3 dny) může dojít ke snížení obsahu CO2 v pivě.